Beşiktaş teknik yöneticisi Valerien Ismael: Şampiyonluklar ve kupalar için elimizden gelen her şeyi yapacağız

semaver

Global Mod
Global Mod
Beşiktaş Futbol A.Ş. Genel Müdürü ve Sportif Yöneticisi Ceyhun Karı ile Teknik Yönetici Valerien Ismael, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenledikleri iftarda, Beşiktaş’ı takip eden basın mensuplarıyla bir ortaya geldi.

Çıkarı ile Ismael, sıcak bir ortamda geçen iftarda basın mensuplarıyla sohbet ettiler ve hatıra fotoğrafı çektirdiler. Valerien Ismael, gazetecilere kıymetli açıklamalarda bulundu ve “Bu özel topluluk ile şampiyonluklar, kupalar kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız.” sözünü kullandı.

İşte genç teknik adam Ismael’in husus madde basın mensuplarına yaptığı açıklamalar:

ALEXANDER SÖRLOTH

Daha evvel Muhteşem Lig deneyimli var. kuvvetli, genç ve başarılı uygun bir santrfor. Burada yaptıkları ortada. Transfer gerçekleşir ise bir daha büyük çıkış yapıp katkı verecek kapasiteye fazlası ile sahip oyuncu.

ÜÇLÜ SAVUNMA

Yeni sistemin eleştirilip, tartışılması olağan. Kimi şeyleri bugünden yarına yapamazsınız. Lakin Chelsea üçlü savunma ile Avrupa şampiyonluğunu kazandı. Önümüzde bu biçimde örnekler cok. Kâfi ki, sisteme bakılırsa takım yapınız olsun.

İşte sen bu yüzden dönem ortası geldim.

bu biçimdece eldekileri, destek yapmamız gereken bölgeleri ve rakipleri daha gerçekçi olarak tahlil edebilelim.

ÜSTÜN LİG

Schampionship’de olduğu üzere daha fazlaca fiziki güce dayalı. Şöyle hengameli dövüşlü değil. Burdaki lig daha epeyce teknik oynanıyor. Avrupa’nın 5 büyük liginde olduğu üzere her ülkenin kendine has özellikleri var.

AİLE HAYATI

Ailen Münih’te yaşıyor. Fakat tatillerde bir arada oluyoruz. Buraya geldiler. İstanbul egzotik bir kent. Yalnızca trafiğini aklım almadı. Restorantları, yemekleri olağan olarak insanları kusursuz. Ailem ile gezme imkanı bulduk.. Almanya’da okullar Temmuz ayında da açık. Benim yeterlim bu ve ailem bunu bimiyor ve o denli davranıyor..

TRANSFERLER

Şu an alınan Fernandes var. Çok taraflı oyuncu. Rizespor’da kalan maçlarını da yakından takip edeceğim. Transfer ideoloji işi. Yüreğini ortaya koyacak. Amaca inanıp kilitlenecek ve her şeyini her maç vermeye çalışan isimleri tercih ereceğiz.

“15 OYUNCUNUN KONTRATININ BİTİYOR OLMASI ŞANS”

15 oyuncunun mukavelesinin bitiyor olması baht. Daha rahat hareket etmenizi sağlar. Listenizdeki isimleri destek etme imkanını sonuna kadar açar. Bunu âlâ pahalandırmak istiyoruz.

TÜRKİYE

Tam 20 sene evvel bir gerideyim ile bir arada tatile gelmiştim. Münih’te ki benzerim Türk. 6 kardeşler. Hepsinde ileri derecede Beşiktaşlı. Futbol oynadığım periyot Beşiktaş’a gitmemi daima söyleyip durdular. Futbolcu olarak gelemedim ancak hoca olarak burdayım. Beşiktaş ile olan alakam hayli eskilere dayalı!..

KAMP PERİYODU

Dönem öncesi kampı epeyce kıymetli. Dönemin temelleri atılıyor. Ne kadar sağlam olursa, o denli devam eder. Temmuz ayında Avusturya’da hazırlık kampı yapacağız. Şimdiden tesis başta olmak üzere planlama yapıp rezervasyon netleştirdik. 3 – 4 tane de üst seviye maç yapacağız..

HAKEMLER

Yalnızca 4 maçtır burdayım. O denli net kusur görmedim. Adana’da, Trabzonspor ’a randımanın penaltıyı garipsedim. VAR’a karşın hemde. Lakin bu tar kararlar futbolda var. Dönem ortasında; lehte ve aleyhte verilip bir yetimde istikrar bulunuyor..

MICHY BATSHUAYI

Kaliteli oyuncu. Lakin burada attığı goller tıpkı oranda değil. Muhakkak epey daha fazlasını atmalıydı. Santrforda kaleci üzere. Atınca göklerde, kaçırınca tam aykırısı. Kalecilerde de emsal durum kelam konusu. Topu kurtarırsa düzgün, golü yerse tam zıddı. bir daha de Batshuayi haksızlık yapmayım. Çünkü tüm kadro için güç bir dönem. Futbol kadro oyunu. Akşama var ise bu herkesi olumsuz tesirler. En hayli da us saydığım iki mevkiiyi..

SAÇ ESPRİSİ

(Geldiğinizde saçlarınız simsayahtı. Kasımpaşa maçı daha sonrası beyazlılor; siyah -beyaz oluyor üzere. Ne dersiniz?)

Hoca bu soruma uzun bir gümüşten daha sonra, “Bir ayda değil lakin senele sizin saçlarınız üzere olabilir. Uzunluk değil, renk olarak!..”

KENAN KARAMAN

Almanya’dan tanıyorum. Ulusal kadroya kadar yükseldi. Yeterli çalışıyor. O da istenilen seviyede değil. Yeni dönemde her insanın kademe atlayıp, bu dönemin fazlaca üstüne çıkması gerekiyor.

“ALANYASPOR FARKLI”

Oyun ideolojisi olarak Alanyaspor fazlaca farklı hoş işler yapıyor ligde . Çok durum üretiyor. Sistemi ortasında uygun işler yapıyorlar. Ligin başkanı, alt kısmı, orta sıralarda bulunan gruplar ile oynadık. Bir fikir edindik genel olarak.

“VİZYONUMUZ olağan olarak AVRUPA”

Bizim vizyonumuz olağan olarak Avrupa. Probleme kadar bunu kovalayacağız. Tüm kaçlarımızı kazanmak istiyoruz. Ligi 5’nci bitirirsek de gidebiliriz. Trabzon kupayı da alırsa bir daha orada oluruz.

“HER EGZERSİZ MAÇTIR”

Maçlar genelde ortalar 45-60 dakika ortası oynanıyor. Gerisi, faul, taç üzere durumlar. Duraklamalar. Bu yüzden tıpkı mühlet kadar antrenman yapıyoruz. Her antrenmanımız maç havasında. Bu yüzden genelde 2 kimi vakit de müddet uzun ise üç gün müsaade veriyoruz ekibe. Bunu futbolculara bu yetimde monte etmeye çalışıyoruz.

BİRİNCİ MAĞLUBİYET

Hayal kırıklığı yaşadım. Aklımızdan geçmeyen sonuç. Rakibe hürmet duyuyoruz. Fakat büsbütün kendi anlamalarımız yüzünden yenildik. Maç ortasında hayli gel gitler oldu. Tam istikrar kurduk skora üreteceğiz derken, bir daha düştük. Büsbütün bizim yanlışımız eksikliğimiz.

ŞAMPİYONLUK

Beşiktaş yıllardır daima yarışın ortasında olan bir kulüp. Biz üstene koyup bir daha keyifli son yaşamak için buradayız. Tesislere, stadı, bilhassa tribünleri dolduran taraftardı fark yaratıyor. Bu özel topluluk ile şampiyonluksalar, kupalar kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız.