Beşiktaş Lideri Ahmet Parıltı Çebi’den transfer açıklaması! Anderson Talisca ve Vincent Aboubakar…

semaver

Global Mod
Global Mod
Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası niçiniyle liglere verilen ortada Beşiktaş çalışmalarını sürdürüyor. Şenol Güneş’le yeni bir sayfa açan Siyah-Beyazlılar ortadan daha sonra ligde arka arda galibiyetler alarak üst sıralara tırmanmayı hedefliyor.

Tüm planlar bu doğrultuda yapılırken Kara Kartal’ın Lideri Ahmet Işık Çebi de TRT Spor’a konuk oldu, merak edilenleri yanıtladı, gündem hakkında konuştu. İşte Lider Çebi’nin açıklamalarından öne çıkan satırbaşları:

‘Kimse yürek edemedi, Sergen Yalçın’ı ben getirdim’

“Bütün hocalara ve çalışan herkese dayanağım. Abdullah Avcı’ya da sonuna kadar dayanak oldum. Sergen Yalçın ve Başkan Karaveli’ye de. Valerien Ismael de benim hocamdı ve yanında, takviye olmam gerekiyordu. hiç bir hocayı ben göndermedim, hepsi kendi isteğiyle gitti. Kimse cüret edemezken, Sergen Yalçın’ı ben getirdim. Hiç tereddüt etmeden.”

‘Ismael’e sabredilse daha güzel olabilirdi’

“Ismael’i kadronun başına getirdiğim için pişman değilim. Öbür kadroların hocasına yapılmayan eziyetler, Valerien Ismael hocaya yapıldı. Çalışkan, uğraşlı ve çalışma tekniği epey güzel olan bir tanesiydi. Sabredilse daha düzgün şeyler olabilirdi. Projelerimiz vardı, toplumsal medyanın Ismael’i yargılaması, olumsuz yorumlar yapılması daima hocayı da demotive etti. Hatay maçından daha sonra da Beşiktaş’a ziyan vermek istemediğini söylemiş oldu ve istemeyerek de olsa gönderdik.”

‘Derbileri yabancı hakemler yönetebilir’

“Hakemden şikayet etmeyen kulüp yok. Benim dememle bunu yaptıklarını sanmıyorum, kimi hakemlerin nazaranvlerine son verildi. Bir karar alınmış, iyi uğurlu olsun dedik. bir süre daha sonra çok bir baskı, bu hakemler nazaranvlerine geri geldi. Genç hakemlerin önünü açın. Kusur yapacaklarsa onlar yapsın. Derbileri yabancı hakemler yönetebilir.”

‘Yabancı hududunu kaldırırlarsa karşı çıkarım’

“Yabancı sonu ile halim net. 9+2 yapalım dedik, kabul etmediler. Yabancı sonu bize değerliye patladı. Bundan daha sonra yabancı kuralını çevirmeye kalkarlarsa karşı çıkarım. Bu yapılan olay, Türk futbolcusunun rekabet etme isteğini azaltmıştır. Bu saatten daha sonra bunu çevirmeye çalışırlarsa ben karşı çıkarım. Hatta 6+5 yapsınlar artık. İroni yapmıyorum. Ben bir bedel ödedim. 1 olan bedeli 2 yaptılar”

‘Ceyhun Karı başarılı’

“Ben, Ceyhun Kazancı’yı fazlaca başarılı buluyorum. Weghorst’u ikna edip getiren adamdır. Ghezzal’i, Rosier’i, Masuaku’yu, Dele’yi, Gedson’u… Saydığımız isimlere bakın. Bunları hocasıyla tanışıp, lideriyle görüşüp, bunları realize etmiştir. Ceyhun Çıkarı da Şenol Güneş de hallerinden mutlular. İkisi de bana bağlı çalıştıklarını biliyorlar.”

‘Şenol Güneş’le Şampiyonlar Ligi’ni kazanabiliriz’

“Şampiyonlar Ligi’nde oynamak ve şampiyon olmak benim için amaç, gaye. Bunu Şenol hocayla yapabileceğime inanıyorum. Hocamızın 3-4 tane yeterli olur dediği transfer var, 2’ye ikna edip, 1’e sınırlayabilirsek hoş olur.”

“Süper Lig’de şampiyon oluruz”

“Süper Lig’de fazlaca fazla fark yok. Antalyaspor maçını oynasaydık ve kazansaydık 25 puanda olacaktık. Daha dünyanın maçı var. Biz geriden gelip, şampiyon oluruz. Taraftarımız stadı doldursun. Son şampiyonlukta kimse inanmıyorken ben şampiyon olacağımızı söylüyordum. bir daha söylüyorum.”

‘Talisca gelemez, Aboubakar periyodu kapandı’

“Talisca’nın gelme ihtimali yok, bu biçimde bir çalışma yok. Aboubakar periyodunu kapattık ve gitti. Onunla inanılmaz uygun bir kontrat yapmıştık. O dönemki hocamız, onun yeterli niyetli olmadığını söylemişti. Sergen hocanın görüşü benden daha evvel gelir. Benim hislerim, bu biçimde bir şey olmadığını söylüyor.”

‘Batshuayi’nin talihi tuttu’

“Batshuayi’nin bahtı Fenerbahçe ‘de yaver gidiyor, keşke bizde de gitseydi. Bizde direkleri vurdu.”