Bayat Ekmekten daha sonra Artık de Bayat Tatlı Satışı Başladı

semaver

Global Mod
Global Mod
Adana’da son şeker artırımlarının akabinde tel kadayıfın tazesinin 100 TL’den bayatının ise 50 TL’ye satıldığını söyleyen CHP’li Bulut, ‘Bu iktidar insanlara ramazanı bile zehir etti ‘dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, ekonomik krizin hayatın her alanında her kesitten vatandaşı derinden etkilediğini belirterek bayat etmekten daha sonra artık de tatlıcılarda bayat tatlı satışlarının başladığını kaydetti. Bulut, son şeker artırımlarının akabinde Adana’da bir pastanede tel kadayıfın tazesinin 100 TL’den bayatının ise 50 TL’ye satıldığını söylemiş oldu. Bulut, “Taze tatlıya parası yetmeyen vatandaş ucuza bayat tatlı alıyor. Önümüz ramazan. Ramazan’da daha fazlaca tüketilen ürünlerde dehşetli bir artış var. Bu iktidar insanlara ramazanı bile zehir etti” sözlerini kullandı.

“Hayvanlar bakılamaz hale geldi”

Sözcü’den Mehmet Serbes’e konuşan Bulut, tarım ve hayvancılıkta yaşanan meseleleri da şu sözlerle özetledi:

‘esasen Avrupa ölçeğinde en düşük et tüketicisiyken bu daha da azaldı. Yalnızca et için değil süt için beslenen hayvanlar bile bakılamaz hale geldi. Yemle süt içinde bir oran olması gerek fakat bakıyorsunuz bugün süt fiyatlarından daha değerli yem fiyatları var. Besi hayvanları beslenemediği için kilo kaybediyor. Hayvanlarımız zayıfladı hepsinin kemikleri çıkmış durumda. Bir çiftçi bayan,’ kendi beslediğim inekten sütü 8 TL’ye mal ediyordum, ineğe kısma götürdüm komşudan 5 TL’ye süt alıyorum’ diyor. Bir önlem alınması gerekiyor.’