Bayana şidddet raporu Meclis’ten geçti! AK Parti’li Öznur Çalık’tan flaş açıklamalar

Professional

New member
Öznur Çalık açıklamasında şunları söylemiş oldu; Dünya hayli büyük bir imtihandan geçiyor. Geçtiğimiz bu süreç hele de savaşlar, bayanlarımızı ve çocuklarımızı bütün dünyada savaştan en çok etkilenen her vakit olduğu üzere bir daha bayanlar ve çocuklar. Ukrayna-Rusya savaşı 16. gününde. Birinci günden itibaren yüreğimizi acıtan, ağrıtan ve ağlatan o annelerin ve çocukların eşlerden ayrılırken yaşadıkları manzaralar hepimizi epeyce derinden sarsıyor. Bir bayan olarak, bir anne olarak yaşanılan bu savaşların tüm dünyadaki savaşların yalnızca Ukrayna-Rusya açısında bakmıyorum.

Suriye’de yaşadığımız travmalar… Şu anda Türkiye’de 4 milyon sığınmacının var olduğunu düşündüğümüzde, Afganistan’da, Filistin’de, Yemen’de, Mali’de yaşanan savaşların her daim birinci mağdurları bayanlar oluyor. Ve sivillerin hayatlarını yitirmiş olması, bayanların ve çocukların hayatlarını yitirmiş olması da yüreğimizin en büyük yarası. Vatanlarından göç eden beşerler kadar orada hayatlarını kaybeden siviller yüreklerimizi acıtıyor.

Rusya-Ukrayna savaşında bilhassa dün Antalya Diplomasi Formu’nda Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarının Türkiye’ye gelmesi Türkiye açısından epey önemli manada bir diplomasi başarısı. İnşallah Türkiye arabuluculuğuyla burada yaşanılan savaşın son bulmasını canı gönülden temenni ediyorum. hiç bir bayanın gözyaşı bırakın kanının dökülmesini, gözyaşının dökülmesini dair istemiyorum. hiç bir bayana şiddet uygulanmasın, hiç bir bayan, çocuk, yaşlı, engelli şiddete maruz kalmasın derken savaşın ortasında kalan bayanları, çocukları ve canları görür görmez epey üzülüyoruz.

Allah hiç kimseyi vatanından etmesin. Savaşın hiç bir kazananı bugüne kadar olmamıştır. Maalesef ıstırapla söylüyorum en büyük kaybedenleri de bayan ve çocuklar. bir daha onlar üzerinden söylenen lisan, kullanılan lisan maalesef her insanın sıkıntılı lisanı düşünerek kullanımı gerekiyor.

İSTANBUL KONTRATI

Türkiye Cumhuriyeti Devleti epey büyük bir devlet. Bayana yönelik şiddet hiç bir mukaveleyle başlamadı ve bitmeyecek. ötürüsıyla biz 2002 yılından itibaren bayanın güçlendirilmesi, bayana yönelik şiddetin önlenmesiyle ilgili epey kıymetli yasal düzenlemeler yaptık. Yalnızca yasal düzenlemelerle kalmadık idari yapımız da merkezi yapımız da fazlaca önemli manada güçlendirdik.

Yapmış olduğumuz yasal düzenlemelerde birincisi anayasamız. Anayasa da 2004 yılında 10. hususta yapmış olduğumuz değişiklikle bayanlar ve erkekler eşit haklara sahiptir dedik. 2010 yılında anayasada yapmış olduğumuz değişiklikle bayanlara yapılan müspet ayrımcılık eşitlik unsuruna alışılmamış değildir dedik. Ve 2006 yılında çıkarmış olduğumuz Başbakanlık Genelgesi fazlaca değerli bir siyaset dokümanıdır. Ve 2006 yılındaki o genelgenin içeriğine baktığınızda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bayana yönelik şiddetle gayretin bir devlet siyaseti haline getirildiğinin en kıymetli göstergesidir.