‘Bastığımız 14. meskende yakaladık’

Professional

New member
ÖNDER YILMAZ Ankara – Soylu, hücuma ait çelişkili bilgiler verildiği tarafındaki sav ve tenkitlere cevap verirken, “Ben o gün İdlib’deydim, Erzurum’a kayağa gitmedim; hastaydım, serumla İdlib’e gittim. Çobanbey’de Kurt-Ar Derneği’yle şehidimiz ismine yapılan bir anaokulunu -ağabebir daha ve babasına yemin ettiğim için- açmaya, oradan da İdlib’e gittik” dedi.

‘Erdoğan haber verdi’

İdlib’deyken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın telefonla arayarak patlamayı haber verdiğini belirten Soylu, şöyleki devam etti: “Uçakla İstanbul’a indik. Esenler’de İstanbul Emniyet Müdürü’müzün bulunduğu alana geçtim, yaklaşık iki-üç saat çalıştık, en az 14 tane mesken bastık. Bir bastık boş çıktı, iki bastık boş çıktı, üç, dört, boş çıktı. 13’üncü mesken temel prestijiyle, dolu bulacağımızı düşündüğümüz konuttu lakin olmadı moralimiz bozuldu. Ve sonuçta, izlemelerimiz, teknik takiplerimizle birlikte öbür konutta bulduk.”

Telefonda 20 dakika sorgu

Bombacının Yunanistan’a kaçacağı konusundaki tartışmalara da açıklık getiren Soylu, birinci sorgulamanın telefonla yapıldığını belirterek, şu bilgileri verdi: “Bulduğumuz andan itibaren hem oradaki mütercim hem bununla birlikte ilgili arkadaşlara telefon açılarak ilgili kişinin olup olmadığını, nereli olduğunu… Biz de merak ediyoruz bu bombayı kim patlattı? Türkiye’ye kim bu oyunu oynuyor? Ve orada bütün arkadaşlarımızla birlikte, Terör Şube, İstihbarat Şube, biz Esenler’de, basan arkadaşlarımız orada, daima birlikte telefondan neredeyse 15-20 dakika mülakatını aldık. ‘Beni Yunanistan’a kaçıracaklardı.’ Oradaki kelamdı, birebir kelamı, hem savcılıkta hem hâkimlikteki sözünde verdi. Bizi buraya getiren, ki onu tespit ettik, orada Kobanili bir tekstilci. ‘Halil kod’ denilen terörist, Kamışlı’dan, lojistiği sağlayan. Pekala, ‘Hacı’ denen? Münbiç’te bu mevzuda bütün istihbaratın başında olan, bu teröristi ayarlayan, teröristle Bilal’in içindeki bağlantıyı kuran ve teröriste bombayı patlattıran şahıs. Bütün bu uyumu kurduk. Öteki uyumlar da var, Azez’e gittik, terörist yakaladık, bunları Bulgaristan’a yahut Yunanistan’a kaçırabilecek Edirne’deki adamı o gece bulduk yakaladık.”

‘Bunu atlamamalıydık’

Soylu, “Altı vatandaşım ölmüş, ben mahcup olmam mı? Biz bunu atlamamalıydık. Ben bunun mahcubiyetini niçin yaşamayım, ben beşerim. Başarılarımız bizi şımartmaz ancak karşı karşıya kaldığımız ve milletimize yönelik gerçekleşen bir hadisede milletimize mahcup oluruz. Biz robot değiliz” tabirlerini kullandı. Saldırıyı seçimlerle ilişkilendirmeyi “canilik ve şeytanlık” olarak nitelendiren Soylu, “Bu şeytanlıktır. Bütün seçimler bir Ecrin’in hayatına bedel değildir” diye konuştu.