Professional
New member
Beykoz Küçüksu Sabancı Öğretmenevinde düzenlenen programda öğretmenlerle iftar yapan Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Öğretmenlere has bir kanunun hazırlanması bize nasip oldu. 14 Şubat 2022 tarihinde 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu yürürlüğe girdi. Birinci kez öğretmenlerle ilgili bir meslek sistemi oluşturuldu. Yönetmelik çalışmalarıyla ilgili hazırlıklar da son evreye geldi. Tüm STK’ların, tüm eğitim paydaşlarının görüşlerini aldık. İnşallah cuma günü prestijiyle yayınlanmak üzere Cumhurbaşkanlığımıza göndereceğiz. Yayınlandığı vakit da hem uzman öğretmenlik, hem başöğretmenlik ile ilgili eğitim program tarihini ve imtihan program tarihini hepinizle paylaşacağız” dedi.
Konuşmasının devamında Bakan Özer, “İstanbul, aslında fazlaca avantajlı üzere görünse de öğretmen atamalarında genelde yoksun kalmış bir vilayet olmuş. Onun için vazifeye geldikten daha sonra birinci atamada 2 bin 500 öğretmeni, son atamada ise yüzde 50’yi İstanbul’a verdik. Bundan daha sonraki atamalarda da İstanbul’daki öğretmen sayısı olağan düzeye gelene kadar yüzde 50 İstanbul’a atama yapmaya devam edeceğiz” sözlerini kullandı.(DHA)
Konuşmasının devamında Bakan Özer, “İstanbul, aslında fazlaca avantajlı üzere görünse de öğretmen atamalarında genelde yoksun kalmış bir vilayet olmuş. Onun için vazifeye geldikten daha sonra birinci atamada 2 bin 500 öğretmeni, son atamada ise yüzde 50’yi İstanbul’a verdik. Bundan daha sonraki atamalarda da İstanbul’daki öğretmen sayısı olağan düzeye gelene kadar yüzde 50 İstanbul’a atama yapmaya devam edeceğiz” sözlerini kullandı.(DHA)