Bakan Bozdağ: Avukatlarla ilgili yeni adımlar atacağız

Professional

New member
Bakan Bozdağ, 5 Nisan Avukatlar Günü ötürüsıyla yayımladığı bildiride avukatların adaletin vaktinde ve hakikat tecellisi konusunda katkılarının büyük olduğunu belirterek, “Yargı misyonunu yapan, insanımızın hak aramasında ve savunmasında onlara yardımcı olan, adaletin vaktinde ve gerçek tecellisinde katkısı bulunan ve özveriyle nazaranv yapan avukatlarımızın, meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü gönülden tebrik ediyorum. Avukatlar insanlarımızın hak ve hürriyetlerinin korunmasında, haklarının aranmasında, onların savunulmasında Anayasa ve hukuk çerçevesinde değerli bir vazifesi ifa etmektedir” dedi.

“AVUKATLAR HAK VE HUKUK GAYRETİNİN ÖZNESİDİR”

Özverili çalışmaları için tüm avukatları tebrik ettiğini tabir eden Bakan Bozdağ şu biçimde konuştu:
“Büyük zorluklar altında değerli bir hak ve hukuk uğraşının öznesi durumundadırlar. O yüzden her bir avukatımızı vatandaşımıza, adaletimize sundukları hizmetten dolayı başka ayrı tebrik ediyorum. Avukatlarımızın ortasında bulunduğu problemlerin farkındayız. Stajdan başlayarak avukatlarımızın yetiştirilmesi, kalitelerinin arttırılması bakanlığımızın ana amaçları içinde olmaya devam edecektir.”

“AVUKATLARLA İLGİLİ YENİ ADIMLAR ATACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafınca açıklanan İnsan Hakları Aksiyon Planı’nı hatırlatan Bakan Bozdağ, “Eylem planı çerçevesinde avukatlarla ilgili yeni adımları da önümüzdeki periyotta atacağız. Hem mesleğe yeni başlayanların desteklenmesi ve meslek ortasında de imkanların arttırılması konusunda Türkiye Barolar Birliği’yle (TBB) de ve taraflarla da görüşerek en uygun adımları atma konusunda kararlıyız. Yeni periyotta avukatlarımız lehine kıymetli düzenlemelerin hazırlıkları içerisinde olduğumuzu bir sefer daha söz etmek isterim” sözlerini kullandı.

Bakan Bozdağ iletisini şöyleki tamamladı: “Bu vesileyle savunma nazaranvini muvaffakiyetle yürüten, hak arama konusunda insanlarımıza yardımcı olan, maddi gerçeğin ortaya çıkmasında ve adaletin tecellisinde kıymetli misyonlar üstüne alan her bir avukat meslektaşımın Avukatlar Günü’nü gönülden tebrik ediyorum. vazifelerinde muvaffakiyetler diliyorum.”