Bahaddin Güneş, ağabeyi Şenol Güneş’e gelen teklifleri deklare etti! Sürpriz ekip…

semaver

Global Mod
Global Mod
Trabzonspor ‘da 38 yıl evvel alınan şampiyonlukta takımda bulunan ve şu anda TFF 2’nci Lig takımlarından Afjet Afyonspor’u çalıştıran Bahaddin Güneş, Sporlig mecmuasına açıklamalarda bulundu. Dönem başında teknik yönetici Abdullah Avcı’ya şampiyon olacaklarını dediğini belirten Güneş, “Abdullah hoca ile görüşmüştüm. Hatta 3,4 tane oyuncu almıştın onlardan. Hocam bu sene burada şampiyonluk görüyorum demiştim. O da bana ‘Şampiyon olursak vallahi lisana benden ne dilersen’ diyerek espri yapmıştı” diye konuştu.

“KOMPAKT VE KAZANMAKTAN ÖBÜR BİR FİKRİ OLMAYAN BİR TAKIMDIK”

Bordo-mavili takımda yaşadığı şampiyonluk senelerında birlik ve birlikteliğin en büyük sır olduğunu lisana getiren Güneş, “O devirde arkadaşlığın, birlik birlikteliğin, sevgi ve hürmetin büyük olduğu bir grup vardı. Kompakt ve kazanmaktan öbür bir niyeti olmayan bir ekiptik. Çok az gol atmıştık yanlış hatırlamıyorsam. 43 tane gol atıp, 14 tane de gol yemiştik. 50 puanla dönemi şampiyon tamamlamıştık. Şimdiki puan barajı 70, 80’lerde. 50 puanla ligden düşen kadrolar bile oluyor. Biz o devirde 50 puanla şampiyon olmuştuk” halinde konuştu.

“PARA, PUL BİZİM İÇİN İKİNCİ PLANDAYDI”

O periyotta paranın ikinci planda olduğunu lisana getiren Bahaddin Güneş, “Ağabeyim diye demiyorum. Şenol Güneş’in kardeşiyim. Çok az gol yiyordu. Çok âlâ bir defansımız ve orta alanımız vardı. Kalemize top gelmiyordu. 1 tane gol atıp, maçı bitiriyorduk. Amatör bir ruhla oynuyorduk. Para, pul bizim için ikinci plandaydı. Forma ve kente olan tutkudan dolayı başarılılar geldi ve şampiyonluklar yaşadık. Natürel hayli hoş günlerdi” sözlerini kullandı.

“TFF LİDERİ OLURSA TÜRK FUTBOLU İÇİN ÇOK YARARLI OLUR”

Ağabeyi Şenol Güneş’in isminin TFF başkanlığıyla anılmasıyla ilgili de konuşan Bahaddin Güneş, “TFF Lideri olursa Türk futbolu için fazlaca faydalı olur. Şenol hocayı Beşiktaş epeyce istedi. Zira orada 2 şampiyonluk yaşadı. Beşiktaş topluluğu onu epeyce seviyor. Onun pozisyonu ne olacak bilmiyorum. Dubai’den, Birleşik Arap Emirlikleri’nden, Avrupa’dan teklifler var kendisine. Fransa’da St. Etienne istiyor. Hocanın başı karışık, şu an beklemede. Ben şu an için mümkün olamayacağını düşünüyorum. Niyetim yurt dışına masraf, bir yılını orada geçirip çabucak sonrasında TFF Başkanlığını düşünebilir” dedi.

DHA