‘Askerimizin varlığı huzurun teminatı’

Professional

New member
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Mavi Vatan Tatbikatı Seçkin Gözlemci Günü’ne (SGG) canlı temasla katıldı. Erdoğan, şu iletileri verdi:

GELECEĞİN TEMİNATI: Dünyanın en esaslı devlet ve ordu geleneğine sahip milleti olarak hazarda ve seferde sürekli vatan müdafaasına, ülkenin hak, alaka ve menfaatlerinin korunmasına hazır bir Silahlı Kuvvetlere sahibiz. Ölürsem şehit, kalırsam gazi anlayışıyla gece gündüz misyon başında olan kahraman askerlerimizin varlığı, bugünkü huzurumuzun ve geleceğimizin en büyük teminatıdır. Kahraman ordumuz bir yandan hudutlarımızda ve ötesinde bir hayli değerli nazaranvi muvaffakiyetle ifa ederken, öbür yandan da hazırlıklarını gözden geçirdiği tatbikatlarını planlandığı biçimde sürdürüyor.

MUVAFFAKİYETLE NETİCELENDİ: Mavi Vatan 2022 Tatbikatı da hem harekata hazırlık eğitimlerini tamamlamak birebir vakitte yerli ve ulusal silah sistemlerimizin aktifliğini test etmek emeliyle 11 Nisan’dan beri devam etmektedir. Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızın Karadeniz, Ege ve Doğu Akdeniz’deki ögelerinin, öteki kuvvet komutanlıkları ve kamu kurumlarıyla uyum halinde yürüttüğü tatbikatımız, muvaffakiyetle neticelenmiştir. Tatbikata katılan gemiler, uçaklar, helikopterler, İHA’lar ve özel vazife işçimiz görevlerini bihakkın yerine getirerek her vakit harekata hazır olduklarını göstermişlerdir.

MECBURİLİK: Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olan Türkiye’nin kuvvetli bir deniz kuvvetine sahip olması, tercih değil zorunluluktur. Bunun için Deniz Kuvvetlerimizi hem araç gereç hem işçi bakımından daima geliştirmeye, vatan savunmasına en üst seviye katkıyı vermeye hazır biçimde tutmaya özel ehemmiyet veriyoruz. İnşa ettiğimiz yeni gemilerle, denizaltılarla, gemilerimiz için geliştirdiğimiz silah sistemleriyle, bölgesinin ve dünyanın en kuvvetli deniz kuvvetine sahip ordusu olana kadar bu çalışmaları kararlılıkla devam ettireceğiz.

DÜNYA TAKDİR ETTİ: Bizim ordumuz tüm ögeleriyle vatan savunması yanında, bir epeyce yerde dünyanın en kapsamlı insani yardım operasyonlarını da yürüten bir askeri güçtür. Kendilerini gelişmiş, çağdaş, çağdaş addeden ülkeler sığınmacıları denizlerde mevte terk ederken, hatta botlarını batırarak taammüden öldürmeye kalkarken biz Deniz Kuvvetlerimiz ve Kıyı Güvenliğimiz ile yüzbinlerce canı karanlık sularda kaybolmaktan kurtardık. Ukrayna’dan Libya’ya Orta Asya’ya kadar kriz bölgelerinde yürüttüğümüz insani kurtarma ve yardım operasyonları ile dünyanın takdirini kazandık.

TEBRİK EDİYORUM: Kahraman askerlerimiz hala Irak’ın kuzeyindeki terör ögelerine yönelik kapsamlı bir harekat yürütüyor. Bu vesileyle Pençe Kilit Harekatı’nda şehit düşen askerlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mavi Vatan 2022 Tatbikatı’nı muvaffakiyetle icra eden Deniz, Kara, Hava, Jandarma ve Kıyı Güvenlik komutanlıklarımız ile öteki kurumlarımızın mensuplarını yürekten tebrik ediyorum.