Asiye Atalay’ı Öldüren Ümit Karakoyun Tutuklandı: ‘Alkollüydüm, Pişmanım’

semaver

Global Mod
Global Mod
Esenler’de 19 yaşındaki Asiye Işık Atalay’ı öldüren Ümit Karakoyun ‘kasten öldürme’ kabahatinden tutuklandı.

İstanbul’un Esenler ilçesinde 19 yaşındaki Asiye Işık Atalay’ı öldüren Ümit Karakoyun, çıkarıldığı hakimlikçe ‘kasten öldürme’ hatasından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Karakoyun sözünde, ‘Ben bu konuyla ilgili daha evvel söz verdim. Samimi olarak olayı anlattım. O tabirime ekleyecek diğer bir konu yoktur. Lakin şu an pişmanım. Hür bırakılmayı talep ediyorum’ dedi.

Dosyada bulunan imajların izletilerek sorulması üzerine Karakoyun, ‘Görüntüler doğrudur, fakat ben maktule direkt ateş etmiş değilim. Onun öncesi vardır. Öncesinde silah onun çantasındaydı. Silahı ben çantasına koymuştum. bir süre daha sonra tartıştık. Silahı ben çantasından almıştım, üzerimdeydi. Bir anlık öfke ile oldu. Alkollüydüm, pişmanım’ ifadelerini kullandı.

Karakoyun’un avukatı ise, ‘Savunmalarına motamot katılıyoruz. Müvekkilin ruhsal sıkıntıları mevcuttur. Silahı maktule teslim etmesi hareketi evvelinde planlamadığını ortaya koymaktadır. Bir anlık gelişen bir olaydır. Sabit ikametgah sahibidir. Bu niçinle tutuksuz yargılanmak üzere özgür bırakılmasını talep ediyoruz’ dedi.

6 ay evvel cezaevinden tahliye edilmiş

14 cürüm kaydı bulunan ve yaklaşık 1,5 ay cezaevinde kalan failin yaklaşık 6 ay evvel tahliye olduğu fakat yargılamasının sürdüğü ortaya çıkmıştı.