Alçı Tenkitlere ‘Tımarhane’ Karşılığı Verdi ve Ekledi: ‘İmamoğlu Cumhurbaşkanlığı Gayretini İlan Etti’

semaver

Global Mod
Global Mod
İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu, Karadeniz tipinde kendisine eşlik eden Nagehan Alçı sebebiyle tenkitlerin gayesi olmuştu. Alçı bugün yazısında hem tenkitlere reaksiyon gösterdi birebir vakitte İmamoğlu için ‘Cumhurbaşkanlığı adaylığı için uğraşını birinci kere bu kadar tezli bir biçimde bu seyahat ile ilan etti’ tabirlerini kullandı.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz tipinden izlenimlerini aktardığı bugünkü yazısında, “Ben Nagehan Alçı olarak kesin kanaatimi söyleyeyim: Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı’na aday olmak istiyor. Bedeninin her hücresiyle bunu istiyor” dedi.

Alçı, “İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için uğraşını birinci sefer bu kadar tezli bir biçimde bu seyahat ile ilan etti. Benim yorumum bu” diye yazdı. “Hem otobüste iki saatlik söyleşimizde birebir vakitte ortada yaptığımız sohbetlerde mevzuyu daima genele getirdi, adaylık bağlamına oturtmaktan bilhassa kaçındı ve bu tezleri epeyce net bir lisanla reddetti” diyen Alçı, devamında şunları kaydetti:

“Bunun zıddının olmasını esasen beklemiyorum, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylık isteğinin giderek netleştiği bir ortamda İmamoğlu olağan ki açıkça ‘Adaylığa talibim’ demez. Ancak 6’lı masaya ‘Millet beni istiyor’u göstererek kendi isminde karar kılınmasını sağlayabilir.”