AKP’li Vekil: ‘Ağustosta Minimum Fiyatta Artış Olabilir’

semaver

Global Mod
Global Mod
Minimum fiyata orta artırım gerektiğini söyleyen AKP Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis, ağustos ayını işaret etti.

AKP Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis, Kayseri’nin mahallî televizyon kanalında katıldığı Ramazan Sohbetleri programında gündeme ait değerlendirmelerde bulundu.

Hayat pahalılığı ve yaşanan ekonomik krize ait değerlendirmelerde bulunan AKP’li Nergis, “Pandemiden kaynaklı üretimde yaşanan dert ve problemler nedir? İşte haliyle vatandaş, üretim, tüketimi karşılamayınca fiyatlar üst çıktı. bu biçimde bir sorun var. Yaz dönemi kesinlikle pazardan bu yangın dinecek. Eser bolluğu olunca kesinlikle fiyatlar düşecek. çabucak hemen her esere rahat ulaşılamıyor. Yurt dışına da ihracat yapılıyor. Biraz onun da tesiri var” dedi.

“Vatandaşımızın serzenişleri haklı”

Minimum fiyata artırım yapılması gerektiğini söz eden AKP’li Nergis şunları söylemiş oldu:

‘Vatandaşımızın serzenişleri haklı. Haklı buluyorum. Bu yangın her yerde var. Biz de bu ülkenin vatandaşıyız. Biz de bu yangını yaşayanlardanız. Etrafımızdakiler, işte kardeşlerimiz, ailemiz, geniş ailemiz… Herkes, onları takip ediyoruz. Onlardan geliyor. Biz de biliyoruz. Biz de şahsen tüketiciyiz İnşallah bunlar aşılacak.

Bu konuda ben de taban fiyatta bir artış olması gerektiğini düşünüyorum. Sanım Temmuz- Ağustos üzere bakanımız ve hükümetimizde o istikamette bir açıklama yaptı. Güya Ağustos üzere olabilir.’

AKP’li Nergis’in açıklaması ????

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz ay taban fiyata orta artırım beklentisiyle ilgili olarak ‘Yapılacak görüşmeler sonucunda de yıl ortasında bu biçimde bir kıymetlendirme gerektiğinde biz katiyetle vatandaşımızdan, hele hele çalışanımızdan bu biçimde bir şeyi esirgemeyiz’ demişti.

Erdoğan iki hafta evvel Özbekistan dönüşü uçakta gazetecilere minimum fiyata orta artırımla ilgili soruya verdiği karşılıkta ise, aralık ayını işaret etmişti:

‘Ben vatandaşıma onu aldatacak, yani yapmayacağımız yahut yapamayacağımız bir şeyi söylemeyi gerçek bulmam. Taban fiyatı tespit için bir kurul var. Her sene toplanıyor. ötürüsıyla da bunun vakti aralıktır. Vakti geldiğinde de minimum fiyatla sorumlu olan sendikalar ve Çalışma Bakanlığım otururlar konuşurlar, adımı atarız. Durum bu. ‘

Birinci açıklamasıyla taban fiyata orta artırım yapılacağı beklentisini yükselten Erdoğan’ın ikinci açıklaması ‘geri adım’ olarak yorumlanmıştı.