Ahmet Ağaoğlu: Tüm Türkiye Trabzonspor’u alkışlayacak demiştim

semaver

Global Mod
Global Mod
Şampiyonluktan, kutlamalara, gayeye gidilen yolda yaşanan zorluklardan, hakemlere kadar bir epey merak edilen soruyu yanıtlayan Ağaoğlu, şunları söylemiş oldu: “Sadece dakika, saat değil bununla birlikte puan da sayılıyor. Şampiyonluğa 1 puan var. İnşallah maçtan dilek ettiğimiz sonuçla ve 2021-22 Muhteşem Lig dönemini şampiyona olarak bu statta, o coşkuyu daima birlikte yaşayacağız.”

‘Coşku farklı oluyor’

“Hocamız uzun vakit daha sonra idmanı birinci kere taraftara açtı. Taraftarın da uzun vakittir bu talebi vardı. Büyük bir coşku var. Sizlerin de takip ettiği üzere son 1 haftadır Trabzon’a gelen uçakların şimdi tamamına yakın bir kısmı ki son 3 gündür hiç birinde yer yok. Kentin nüfusu yaklaşık olarak 2 katına çıktı. Yurt haricinde çalışıp, 5 yıldır müsaadeye dahi gelmeyen taraftarlarımız son 3 maça ilgi gösterdiler. Günü birlik maça gidip geldiler.

Trabzonspor ’da şampiyonluğun coşkusu natürel başka vilayetlere, öteki grupların şampiyonluğundan biraz daha farklı oluyor.”

‘Heyecan, ıstıraba dönüşmesin’

“Bana bakılırsa de fazlaca farklı olacak. Bu farklılıktan neyi kastettiğimi, grubumuz şampiyon olduğu vakit bütün Türkiye daima birlikte nazarancek. Bununla alakalı olarak sizlerin de malumu, uzun vakittir hem toplumsal birebir vakitte medyada ağır olarak iletiler vermeye çalışıyoruz.”

‘Birbirimize sarılalım, silaha değil’

“Mesajımız şu: Birbirimize sarılalım, lakin silaha sarılmayalım. Alışılmış bu biçimde bir iletisi vermek, daima bu çağrıyı yapmak beğenilen bir şey değil. Lakin şu biçimde bir şey söyleyeyim, o silah sesi yahut silahın namlusundan çıkan ses bir mana tabir ediyorsa, inşallah istek ettiğimiz puanı alıp şampiyon olduğumuz takdirde ben kendilerine kelam veriyorum şampiyonluğumuzu 61 pare top atışıyla kutlayacağız. Her biçimde 61 pare top atışı bütün silah namlularının sesinden çıkan sese bedel. 3 farklı lokasyondan havai fişek gösterisi ile kutlayacağız.”

‘Ağır bir sorumluluk’

“Bu cins şeyleri yaşadıktan daha sonra, üzerinden birkaç gün geçtikten daha sonra farkına varabiliyorsunuz. Sorumluluğu üzerine almış uçağın pilotu biraz zahmetli seyahatten daha sonra o uçağı indirdiği vakit ona ne hissettiğini sorduğunuzda o da bu karşılığı veremeyebilir. Burada sorumluluğu üstüne alan insanlarız. İdare, idare konseyi üyesi arkadaşlarım, ben, hocamız ağır bir sorumluluk bu. örneğin benim hiç unutamadığım bir şey var: Daha birinci geldiğimiz 3., 4. maçtı birliktelikle sonuçlanmıştı. Tribünün ardında 5-6 yaşlarında kız çocuğu daima ağlıyor. Annesinin kucağındaydı annesi, ‘Kızım bana söyleme lidere söyle’ dedi. niye ağladığını sorduğumda, ‘Başkanım biz niye daima kaybediyoruz.’ Lakin örneğin sahiden benim içime keder olmuştu.”

‘Sinirlerim alınmış gibiyim’

“7’den 70’e Trabzonspor’u, benliğinde içerisinde o kadar derin yaşayan bir taraftar kümesine sahibiz ki, 7 yaşındaki kız çocuğu da ağlıyor, 70 yaşındaki dede de ağlıyor. Bu kadar ağır sorumluluğu olan bir bakılırsavde olduğumuz vakit hisler falan bir kenara duruyor. Lakin örneğin ben idarede olmadığım vakit şampiyonluğa koşarken neler hissediyorsun, hisleriniz neler diye soracak olursanız o hisler epeyce kabarık hislerdi. Şu an sonlarım alınmış üzereyim. İş nihayete ersin bu biçimde hissederiz.

‘Gollerde sevinemiyorum’

“Ben orada (Protokol tribünü) sevinemiyorum. Bilmiyorum farkında mısınız değil misiniz? Gol attığımız vakit yahut gol yediğimiz vakit kazandığımız, kaybettiğimiz vakit tahminen maçtan daha sonra hayli ender bir iki kere olmuştur. Lakin oradan 2. Ramses’in mumyası üzere seyrediyorsunuz. İş duygusallıktan biraz uzaklaşıyor.”

‘Futbolu sevenler Trabzon’u alkışlıyordur’

Geldiğimiz vakit şunu söylemiş oldum: “Bütün topluluktan 3-4 yıl sabır rica ediyoruz. Sürdürülebilir bir muvaffakiyet ve şampiyonluk için. Lakin bu asla ve asla Trabzonspor’un 3-4 yıllık süreçte doruğun uzağında kalacağı manasını taşımıyor’ dedim. ‘Her vakit o yarışın ortasında olacağız. Sürdürülebilir muvaffakiyet için, şampiyonluk için 3-4 yıl sabrınızı rica ediyorum’ demiştim. Sonunda da ‘3-4 yıl daha sonraki Trabzonspor’un bütün Türkiye ayakta alkışlayacak’ diye. Bugün bütün Türkiye değilse bile futbol severler, futbolu seven insanımız iddia ediyorum ki Trabzonspor’un bugün geldiği pozisyonu, hayatış olduğu süreci ve bugün ortasında bulunduğu durumu her biçimde takdirle karşılıyordur.”

‘Beklenti içine sokmadık’

“Sporun ortasında bu var, futbolun ortasında biraz daha fazla var, Türkiye’de biraz daha fazla var. Bu olağandır. Yarışın ortasındasınız, tezli bir biçimde yola çıkıyorsunuz. Onun için, yöneticilere burada büyük sorumluluk düşüyor. Şampiyonluk parolası ile, “Biz bu sene şampiyon olacağız” diye yola çıktığınız vakit taraftar ve topluluğunuzu bu bildiri doğrultusunda beklenti içine sokuyorsunuz. Biz bunu hiç söylem etmedik. Topluluklar beklenti içine girdiği vakit, onu da yakalayamadığınız yerde bu seferde doğal olarak ‘Hakem penaltı çaldı’, ‘Yağmur yağdı’ ben dahasını söyleyeyim, 1,5 metreden ofsayt kaldırmayan hakeme ‘niçin kaldırmadın’ diye sorduklarında, ‘Gözüme kar tanesi girdi’ diyeni de var” bu ülkede.”

‘Her vakit rakibe saygı’

Büyük lig olduğumuzu argüman ediyoruz. Bu doğrultuda, açıklamalar yapıyoruz ancak her ne hikmetse, o büyük lige yakışan davranışı hiç bir vakit sergileyemiyoruz. Tahminen bunun ortasında ben de varım. Biz bunun içine girmedik, lider olarak ben hiç girmedim. Şampiyonlukla alakalı bırakın iddiayı, savsız bildiriler dahi vermedim. Her vakit şunu söylemiş oldum. Rakibe hürmet ön plandadır. Rakibinize hürmet göstermediğinizde kazandığınız şampiyonluklar ve kupalar hiç bir vakit söz etmez. Uzay şampiyonu olabilirsiniz ancak gönüllerin şampiyonu olmadığınız sürece hiç bir mana tabir etmez.