Abdullah Avcı’dan özeleştiri: Deniyoruz olmuyor!

semaver

Global Mod
Global Mod
Trabzonspor’un hocası Abdullah Avcı, deplasmanda üst üste alınan 3. mağlubiyet daha sonrası üzgündü. Maçın akabinde değerlendirmelerde bulunan deneyimli çalıştırıcı, “İki kadro içinde oyun ve oyuncu kalitesi var. Olağan bu. Oyunun 9. dakikasında golü bulduk ve karşılığını aldık. Hoş fırsatlar vardı. Ancak oyuna bir türlü giremedik, topu kaybettik. Devreye de 1-0 önde girdik. İkinci yarı prestijiyle direkten dönen toptan daha sonra geçişten gol yedik ve 1-1 oldu. Karagümrük ve Alanyaspor maçları, bugün Hatayspor maçı, devam eden kırılgan yapımız. Geriye düştük. Sene başından itibaren bütününde bir gücün devamlı inişler çıkışlar yaşadığı durumlar var. kimi vakit teknik taktik olmaz, planlamada yanılgı yaparsın. kimi vakit karışık oyun oynarsın. Rakip ne yaptı? Kalite farkından dolayı zorlayarak seni kusura zorladı. kimi vakit bu iş güç ile olur. Daha baskılı olmak gerekiyor, çabuk teslim olmamak gerekiyor” dedi. ‘Tedavi etmeye çalışacağız’ Avcı şu biçimde devam etti: “Zaman vakit kaybolduk, süreç dalgalı üzere. Formasyon deniyoruz olmuyor, küme gücü deniyoruz olmuyor. Bir oluyor, bir kayboluyor. Sağlıklı bir gidişat değil. Tribünde olanlardan ve taraftarlarımızdan özür diliyoruz. Kaybettiğimiz oyunlar ve berbat güçten dolayı özür diliyoruz. Tedavi etmeye çalışacağız. Elimdeki takım bu, makûs çocuklar mı, makûs karakterler mi? Hayır değiller. Ancak futbolda hengame etmek, güç, his ve karakter bunlar diğer şeyler. Bugün prestijiyle tekrar bunu yaşadık. Rakibi de tebrik ediyorum.”

‘Transfer tahlil değil’

Abdullah Avcı, transfer konusunda gelen sorulara şu yanıtı verdi: “Transfer şu anda fazlaca hakikat ve sağlıklı üzere durmuyor bizim. Evvel kulübü düşünmek zorundayız, sürdürülebilir yapıyı düşünmek gerekiyor. 1-2 transfer yaptın, her şey düzelecek üzere sanılıyor ülkemizde genel olarak. bu biçimde değil. Trabzonspor’da her modülüyle dalgalı bir müddetç var. Benim için, grup için, oyuncular için, çalışan için, idare için… Herkes dahil buna. Sahanın içi elbette benim sorumluluğumda. Transfer bizim için tahlil olacak durum değil. Trabzonspor’da yıllarce gelen gidenin haddi hesabı yok. Altyapısıyla üst yapısıyla genel bir tertibe gereksinim var. Bu oyuncuları bizler aldık. Berbat oyuncular mı hayır, ulusal grup oyuncuları. Lakin kimi vakit doku uymuyor. Transfer benim en önceliğim değil.”