70 bininci bayan üyeye rozet taktı

Professional

New member
ANKARA Milliyet – toplantıda Kılıçdaroğlu’na, Bayan Kolları Genel Lideri Aylin Nazlıaka da eşlik etti. Hacısüleymanoğlu, ailesinin MHP kökenli olduğunu fakat kendisinin CHP’de olmayı tercih ettiğini söylemiş oldu. Büyükyazıcı ise “Birileri isteğimi almadan, fikrimi sormadan beni AKP’ye üye yapmış. Öğrenir öğrenmez istifa ettim ve CHP’ye üye oldum. Servis sürücülüğü yapıyorum. Ehliyet kursuna yazıldığımda ailem ve arkadaşlarım servis sürücülüğü yapacak olmamı pek benimsemedi. Lakin ben pes etmedim. İlçemin birinci bayan servis sürücüsü oldum, iki defa ödül aldım. Biz Karadeniz bayanları direngeniz, kimse gayret azmimizin önünde duramaz. Bir yandan çalışıp öbür tarafta çocuklarımı okuttum. Şimdiki maksadım de muhtarlık. Birinci seçimlerde muhtarlığa adayım” dedi.

“Genç bayanlara odaklanın”

CHP önderi, “genç bayanların partimizde daha etkin rol üstlenmelerini sağlayın” talimatı verdiği konuşmasında şunları söylemiş oldu:

“Kadınların ne kadar mücadeleci olduğuna şahsen şahidim. Bilhassa Karadeniz bayanları, tabiat haklarını daima en önde savundular; ömür alanlarına, derelerine, ağaçlarına sahip çıktılar. Rize’de bayanları örgütlemek için gösterdiğiniz özveriyi gençler için de gösterin. ergenlerde oy oranımız yüksek fakat bunu daha da üst çekmek için sizlere epeyce iş düşüyor. Bugünün ve yarının mimarı olan gençlere, genç bayanlara odaklanın. Gençler, aile büyüklerinin fikrini değiştirebiliyor, annesinin ve babasının kendi desteklediği partiye oy vermesini sağlayabiliyor. Onlar hayatı sorguluyorlar ve AKP’nin yarattığı yıkımı görüyorlar. Birinci seçimlerde bu nizamı gençlerle birlikte değiştireceğiz.”