19 Yaşındaki Asiye’yi Katleden Sabıkalı Caninin Birinci Tabiri

semaver

Global Mod
Global Mod
İstanbul Esenler’de 19 yaşındaki Asiye Işık Atalay’ı katleden ve gözaltına alınan Ümit Karakoyun, sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi. Şüphelinin kendisini yakalayan polislere kıskançlık yüzünden cinayeti işlediğini söylemiş olduği öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı takımlar tarafınca hadiseden daha sonra başlatılan çalışmada Arnavutköy’de bir arkadaşının meskenine gittiği tespit edilen kuşkulu yapılan operasyon kararı gözaltına alındı.

Şüphelinin üzerinden hadisede kullanıldığı düşünülen bir tabanca ele geçirildi.

“Kıskanıyordum”

Daha öncesinden hırsızlık, yağma, uyuşturucu ticareti ve taammüden yaralama cürümlerinden 16 kaydı bulunan kuşkulu Ümit Karakoyun, sorgulanmak üzere Gayrettepe’de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gdolayıldü.

Cinayet Ofis Amirliğine çıkarılan şüphelinin olayla ilgili sorgulanmaya başlandığı öğrenildi.

Öte yandan kuşkulu Ümit Karakoyun’un kendisini yakalayan polislere olayı kıskançlık yüzünden gerçekleştirdiğini söylemiş olduği öğrenildi.

Şüphelinin “Onu epey kıskanıyordum. Beni aldattığını düşünüyordum. Olay sırasında karşılaşınca bu durumu ona sordum. Kabul etmedi. Ortamızda başlayan tartışma kararı bir anda kendimi kaybettim. ondan sonrasında oradan kaçtım” dediği açıklandı.

Şüphelinin süreçlerinin tamamlanmasının akabinde yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

“Ortaokuldan beri kızımın peşindeydi”

Asiye Parıltı Atalay’ın annesi Rahşan Atalay, “Onu Allah’a havale ediyorum. Kızım benim melek oldu. Asiyemin yaşadığını kimse yaşamasın. Yakalanması yalnızca biraz içimi rahatlattı. Ancak benim kızım gitti ne yarar. hiç bir şey yarar etmiyor. Kızımla en son dün konuştuk. Bana tost yapmıştı, birlikte yedik. daha sonra bayramlaşmaya gitti. Arkadaşıyla yemeğe gitti geri geleceğini söylemiş oldu. Kızımı almaya gittim, öbür arkadaşına gitmişler” dedi.

Atalay, kelamlarına şöyleki devam etti.

* Ben konuta gelene kadar olay olmuş. 5 yıldır kızıma takıntısı vardı. Ortaokuldan beri kızımın peşindeydi. Çocukla konuştum, yalvardım, şikayet ettim. 2 sene yattı daha sonra psikolojisi bozuk diye dışarı çıktı. Kızım diğeriyle evlenecek diye bu biçimde yaptı.

* Evleneceği çocukla konuşuyordu, beni tanıştırdı. Kızım diğeriyle evlenecekti. Onu Allah’a havale ediyorum. Bir kez önüme çıkarsınlar yalnızca yüzüne tükürmek istiyorum. Kızım Topkapı Matbaacılar Sitesi’nde çalışıyordu. Grafikerlik yapıyordu.

* Arkadaşındayken beni aramıştı lakin telefon epey az çekiyordu, ne söylemiş olduğini duyamadım. Cürmü bulunmasına karşın dışarıda, kızımın doğum gününde dışarı çıktı.

“Hepimizin evladı var, yeter”

Aile yakını Neriman Ekşioğlu, “Artık herkes eşini, ‘Seni Bergen üzere yaparım’ diye tehdit ediyor. Bunları alın içeride tıkın yaşatmayın. Azap yapın, hepimizin evladı var. Yeter” formunda konuştu.

Atalay’ın cenazesi ikindi vakti kılınan cenaze namazının akabinde defnedilmek üzere Sultangazi Habibler Yeşil Yayla Mezarlığı’na gdolayıldü.